Thursday 9 July 2020
Home      All news      Contact us      English
oslobodjenje - 2 month ago

Tegeltija: BiH otvara granice 1. juna

Do kraja ovog mjeseca mnoge mjere koje su na snazi u cijeloj BiH, zbog sprečavanja širenja virusa korona, će se znatno ublažiti, a to podrazumijeva i otvaranje granica, povratak studenata na fakultete i slične promjene.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija potvrdio je za Srpskainfo da će granice BiH biti otvorene od 1. juna, ali neki će u zemlju moći da uđu i prije toga.
“Poslovni ljudi iz inostranstva će državnu granicu moći da prelaze već od ove sedmice, uz obavezno poštovanje svih mjera koje definišu zdravstveni radnici”, rekao je Tegeltija.
Prema njegovim riječima, Vijeća ministara će ovih dana imati ovu temu na dnevnom redu. Oni bi trebalo da izmjene Odluku o posebnim uslovima za ulazak stranaca u BiH i tako dozvole ulazak i boravak u zemlji poslovnim ljudima iz inostranstva koji imaju važne poslovne obaveze u BiH.
Uslov za to bit će da imaju potvrdu o negativnosti testa na virus SARS-COV-2 ovlaštene laboratorije, ne stariju od 48 sati, te pozivno pismo kompanije u koju dolaze.
Related news

Latest News
Hashtags:   

Tegeltija

 | 

otvara

 | 

granice

 | 
Most Popular (6 hours)

Most Popular (24 hours)

Most Popular (a week)

Sources