Sunday 31 May 2020
Home      All news      Contact us      English
oslobodjenje - 8 days ago

Danas odluka. Hoće li biti lokalnih izbora?

Danas ističe zakonski rok od raspisivanja izbora za osiguravanje sredstava iz budžeta BiH za njihovo održavanje. Centralna izborna komisija donijela odluku 7. maja da izbori budu održani 4. oktobra, ali su na sjednici održanoj tokom ove sedmice zaključili da njihovo održavanje neće biti moguće ukoliko se sredstva ne osiguraju.

Vijeće ministara na sjednici održanoj u četvrtak nije uvrstilo na dnevni red tačku o osiguravanju sredstava za održavanje lokalnih izbora, a iz CIK-a su kazali kako im je objašnjeno da sredstva iz tekuće budžetske rezerve nisu dostatna te da, i u slučaju da su sredstva bila osigurana do prošlog petka, ne bi imali dovoljno vremena da obave proceduru za javne nabavke i obave sve pripreme predviđene zakonom. Političari su podijeljenog mišljenja. Neki su za odgađanje izbora, dok su drugi izričiti da bi njihovo neodržavanje značilo pad demokratije.

CIK će danas u 11 sati održati konferenciju ta novinare. Očekuje se da će biti saopćena odluka o odlaganju izbora za mjesec novembar prenosi N1. Lokalni izbori bi trebali biti pomjereni za 15. novembar.

Related news

Latest News
Hashtags:   

Danas

 | 

odluka

 | 

lokalnih

 | 

izbora

 | 
Most Popular (6 hours)

Most Popular (24 hours)

Most Popular (a week)

Sources