Thursday 9 July 2020
Home      All news      Contact us      English
oslobodjenje - 1 month ago

Pirić za Oslobođenje: Vlada TK će pasti, moguća je nova koalicija

Realno je očekivati da će pasti Vlada Tuzlanskog kantona i osobno ću se zalagati za to, izjavila je za Oslobođenje Elzina Pirić, šefica Kluba PDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Pirić kaže kako nema ni parlamentarne većine u FBiH te da su SDA i HDZ ostale same što se, kako kaže, moglo vidjeti na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma.
- Ja sam oduševljena time da su kolege iz drugih političkih opcija (SBB i DF) shvatili da ih drugi koriste da bi ostvarivali svoje ciljeve, a to su ciljevi jedne uske grupacije ljudi. Očekujem da padnu vlade u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu. Međutim, pitanje je koliko će se svi upuštati u to u predizborno vrijeme poslije katastrofalnih odluka ovih kantonalnih vlada. Vlada u Tuzlanskom kantonu je donosila strašne odluke i ona nema nikakve kompetencije. Potrošena su budžetska sredstva i sada je pitanje ko će ući da sanira sve to. Moj osobni stav je da trebaju popadati vlade i ja ću se zalagati za to, rekla je Pirić.
Ponovila je stav da federalni premijer Fadil Novalić treba otići bila ova većina ili ne.
- Personifikacija čovjeka koji je napravio ovoliko gluposti i nepromišljenih poteza u ovom najkritičnijem periodu je težak teret i samoj SDA, kaže Pirić.
Budući da je aktuelna većina već odavno na klimavim nogama, špekuliše se da je na pomolu nova koalicija koju bi činile Naša stranka, SDP, NiP, SBB, A-SDA, PDA i HDZ.
- U politici je sve moguće. Ako se sjetite, to je koalicija koja je funkcionisala u prvom dijelu parlamentarnog života FBiH kada smo imali gospodina Karajbića na čelu Predstavničkog doma i nije bilo problema oko funkcionisanja parlamentarne većine. Međutim, nepromišljene izjave na nekim relacijama između političkih stranaka su dovele do nekih problema. Sve je realno i moguće u ovoj zemlji, kaže Pirić.

Related news

Latest News
Hashtags:   

Pirić

 | 

Oslobođenje

 | 

Vlada

 | 

pasti

 | 

moguća

 | 

koalicija

 | 
Most Popular (6 hours)

Most Popular (24 hours)

Most Popular (a week)

Sources