Wednesday 5 August 2020
Home      All news      Contact us      English
oslobodjenje - 22 days ago

SDP TK traži hitnu ostavku ministra Sulejmana Brkića

Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzlanskog kantona traži hitnu ostavku Sulejmana Brkića, ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, optuženog za produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi radi trgovine utjecajem u sticaju sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja. Naime Općinski sud u Tuzli je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva TK i započeće se proces protiv ministra koji je, ustvari bio jedan od točkića u mehanizmu ovladavanja MUP-om TK kako bi se policija stavila pod kontrolu jedne stranke, na šta je Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla u prethodnom periodu kontinuirano ukazivala.

- Osim što je samo po sebi nečuveno da ministar policije bude optužen za mito i korupciju, ovaj slučaj je i zanimljiv što je ministar Brkić kadar Bijedićevih Socijaldemokrata (SD), navodno stranke čiste od kriminala i korupcije. Ništa drugačije nismo mogli ni očekivati od SD-a jer poznavajući matricu po kojoj rade, njima je „vladanje“ kantonom zapravo hobi a ne odgovornost. Mnogi su se uvjerili da su Bijedićevi socijaldemokrati zapravo kolekcionari fotelja, pozicija, radnih mjesta stranački podobnih, a i krivičnih djela koja im se stavljaju na teret. Predsjednik Enver Bijedić je tu bez premca, ali vrli ministar Sulejman Brkić mu ozbiljno prijeti i nameće se kao jedan od ozbiljnijih kandidata da njegovo ime ispred kvazisocijaldemokratske stranke zelene boje bude izvezeno zlatnim slovima pravosuđa BiH i da bude slavan kao ministar koji je optužen za produženo krivično djelo primanja nagrade i drugih oblika koristi radi trgovine utjecajem u sticanju sa zloupotrebom položaja i ovlaštenja - saopćeno je iz SDP-a. U KO SDPBiH Tuzla poručuju da nastavljaju borbu za pravnu državu i bit će teret svima onima koji privatiziraju institucije ove države. Nikada i nikome nećemo biti nosači kišobrana kao što je to odnos stranke Envera Bijedića (SD) prema stranci Bakira Izetbegovića (SDA).

- Dosljedni smo datim obećanjima građanima, našem članstvu, i cjelokupnoj javnosti, a to je borba za čistu BiH bez koaliranja sa nacionalnim strankama i ljudima kojima je politika sredstvo da ostvare isključivo svoje interese - navode iz SDP-a.


Latest News
Hashtags:   

traži

 | 

hitnu

 | 

ostavku

 | 

ministra

 | 

Sulejmana

 | 

Brkića

 | 
Most Popular (6 hours)

Most Popular (24 hours)

Most Popular (a week)

Sources