Tuesday 11 August 2020
Home      All news      Contact us      English
oslobodjenje - 28 days ago

SDP: Ukoliko nastavite skakati u bazen kad god zatreba da se brani SDA pljujući po SDP-u, možda vam puste vodu!

Svojim posljednim saopštenjem mostarski DF je samo još jednom pokazao da kao istinski odani satelit SDA uvijek iskazuje zaštitnički odnos prema svom političkom mentoru. Čudna je to ljubav poput priče iz starog vica. Ukoliko nastave skakati u bazen, kad god zatreba da brane SDA pljujući po SDP-u, mogu očekivati da će im SDA pustiti vodu u bazen. Koliko god se upinjali u DF ne mogu minimizirati činjenicu da je neraskidiva veza SDA i HDZ na svim nivoima, a posebno kod nas u HNK, navodi se u saopštenju KO SDP HNK.
Destruktivna politika HDZ-a BiH nije nikakva nepoznanica niti novost. Međutim, nije HDZ BiH #39;kriv #39; što ima nikad veći broj ministara i rukovodećih pozicija u Vijeću ministara, parlamentima, Vladi FBiH, HNK i Gradu Mostaru. Te pozicije im političkim dogovorom isporučuju upravo SDA i DF.
Možda istorijska ljubav vječitih partnera SDA-HDZ nije poznata onima koji nisu bili tu “kad je grmilo”. Moramo priznati da nismo prepoznali radnike iz DF valjda zbog toga što im HDZ ne dozvoljava da učestvuju na sastancima, već u njihovo ime pregovara Bakir Izetbegović. Ali to je isključivo njihov izbor. Oni su pristali na takav odnos. Dakle, ili jeste dio vlasti ili niste. Vi ste izabrali da budete dio bošnjačke reprezentacije, a to što ste na čekanju, tačno je, nije do vas, ni do SDA, nego do HDZ. 
Zato pozivati da se protestuje pred HDZ-om zato što ne dopušta da DF bude dio vlasti i zauzme izborni plijen u vidu ministarstava, kao što zauzimaju u javnim preduzećima, pokazuje svo licemjerstvo DF. Svjesni smo da je ovo vjerovatno nezgodan trenutak za rukovoditelje mostarskog DF-a za preispitivanje koalicije, jer trebaju pravdati utrošak desetina hiljada KM koje su njihovim fantomskim porodičnim nevladinim udruženjima dodijelili ministri SDA, pa im nije lako raskidati te #39;ljubavne #39; veze. 
Stoga, možemo reći da je vjerovatnost da DF istupi protiv svojih političkih i finansijskih pokrovitelja ravna broju zastupnika srpske i hrvatske narodnosti koje ova #39;multietnička #39; stranka ima u parlamentima - 0, zaključuje se u saopštenju KO SDP HNK.


Latest News
Hashtags:   

Ukoliko

 | 

nastavite

 | 

skakati

 | 

bazen

 | 

zatreba

 | 

brani

 | 

pljujući

 | 

možda

 | 

puste

 | 
Most Popular (6 hours)

Most Popular (24 hours)

Most Popular (a week)

Sources