Wednesday 23 September 2020
Home      All news      Contact us      English
oslobodjenje - 1 month ago

Nikad jači okršaj na izborima u Tuzli

Aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović od jučer je i zvanično kandidat SDP-a za ovogodišnje lokalne izbore na poziciji na kojoj je proveo proteklih 19 godina. Kako je kazao za Oslobođenje, ubijeđen je u pobjedu i na ovogodišnjim izborima, a to samopouzdanje, ističe, crpi iz činjenice da je samo u protekle četiri godine njegova administracija uradila daleko više nego je obećala. Bloka će biti Između ostalog, istakao je Imamović u kratkom razgovoru, Tuzla je prošle godine imala najviše poslovnih subjekata u BiH, da bi je ove godine pretekla Općina Centar Sarajevo. Sve ovo, tvrdi, rezultat je mogućnosti gradske administracije da stvori povoljne uslove za domaće i strane investitore.
- Naš dugogodišnji trud se isplati, jer jako puno investitora čeka da im izdamo ili urbanističku saglasnost ili odobrenje za građenje. Dosta toga smo uradili, a ima još mnogo toga da uradimo. Vjerujem u pobjedu, jer smatram da politički protivnici, koji su u koaliciji u Vladi TK-a, nisu uradili ništa što je vrijedno hvale, a mi smo uradili mnogo toga što jeste vrijedno hvale. Ima dosta toga što nismo uradili i zato sam se i kandidirao, jer grad je živ, smatra Imamović. --- Činjenicu da je SDP kasnio sa objavom kandidata, Imamović pravda poštovanjem procedura unutar partije --- Od velikih projekata ističe izgradnju gradskog groblja, čija je realizacija već počela, izgradnju Bloka 7, kao i projekat izgradnje objekta Kristaliko vrijedan milijardu KM. Ističe da je ove godine u komunalnu infrastrukturu uloženo oko 30 miliona KM, te da su javna preduzeća stabilna.
Međutim, činjenica da u ovom gradu ne postoji BH blok, mogla bi Imamoviću odnijeti dragocjene glasove, jer je Naša stranka kandidovala državnu zastupnicu Mirjanu Marinković-Lepić za poziciju gradonačelnice. Imamović kaže kako činjenica da nema BH bloka ne znači da ga neće biti. --- Direktora UKC-a Vahida Jusufovića podržat će tri stranke / Miren Aljić ---
- Vidjet ćemo još ima li u Tuzli BH bloka. Drago mi je da se on čvrsto drži u Sarajevu i isto tako u Mostaru. Mislim da moramo ujediniti stranke građanske orijentacije. Ja imam o Našoj stranci visoko mišljenje, jer ovdje imamo stranke koje čine Vladu TK-a, to su SDA, DF i SD, i oni također imaju zajedničkog kandidata. To pokazuje njihovo političko opredjeljenje. Mi ćemo objediniti snage ljevice i centra, dodao je Imamović. Šef je SDA O DF-ovom i SD-ovom kandidovanju dr. Vahida Jusufovića, direktora UKC-a Tuzla, kojeg je i SDA jučer rekla podržati na lokalnim izborima, Imamović cijeni da je logičan slijed, najavljen još sa koalicijom na kantonalnom nivou.
- Smatram da je šef te koalicije SDA, a da ovi ostali rade za tu koaliciju. Premijer je iz SDA, SDA je u većini i sve je tu jasno. Prvobitno su rekli SD i DF neće sa nacionalnim, rekli su da će imati jednog kandidata, a sad vidimo da će ga imati, kaže Imamović.


Latest News
Hashtags:   

Nikad

 | 

okršaj

 | 

izborima

 | 

Tuzli

 | 

Sources